Autonvuokraus – lyhyt oppimäärä

Tässä on lyhyesti kerrottuna autonvuokrauksen kulkua autoja harvemmin vuokranneille.

Tee varaus ajoissa

Varsinkin kaikki pakettiautot varataan aina kuukaudenvaihteiden lauantaiksi, koska asuntojen vuokrasopimukset päättyvät kuukauden loppuun ja kaikki haluavat muuttaa lauantaina. Henkilöautot ovat eniten varattuina juhlapyhinä. Varauspyynnön voi lähettää varaussivun kautta. Tällöin tarkistamme, että auto on vapaana ja lähetämme emaililla varausvahvistuksen tai tarvittaessa kysymme, jos jokin toinen auto käy tilalle.

Tule noutamaan auto sovittuun ajankohtaan

Yleensä autot tulevat edellisiltä vuokralaisilta siten, että ne ehditään pestä ja käydä läpi ennen seuraavaa vuokrausta. Mikäli tulet noutamaan autoa reilusti liian aikaisin, auto ei ole välttämättä ehtinyt edes tulla tai sitä ei ole vielä pesty. Talvella autot, jotka ovat olleet ulkona, pyritään lämmittämään ja puhdistamaan lasit lumesta ja jäästä sovittuun ajankohtaan. Sunnuntaisin emme ole paikalla kuin ainoastaan sovittuna ajankohtana. Auto tulee noutaa liikkeen aukioloaikana, mutta sen voi palauttaa myös liikkeen ollessa suljettuna.

Varaa mukaan ajokortti ja maksukortti

Ajokorttilaki 33§ sanoo, että ajoneuvon luovuttajan on ennen ajoneuvon luovuttamista toisen käyttöön varmistauduttava siitä, että kuljettajalla on vaadittu ajo-oikeus. Tästä syystä tarkistamme autoa noudettaessa ajokortin. Mikäli ajokorttia ei ole mukana, niin voimme tarkistaa Traficomilta ajo-oikeuden.

Autoa noudettaessa teemme arvioidusta vuokrasummasta ennakkovarauksen pankki- tai luottokortilta. Electron-korteista muut kuin Nordean ja POP-pankin kortit kelpaavat. Kortilla on oltava katetta vuokrauksen kokonaishinnan verran. Näin voimme veloittaa toteutuneen vuokrauksen mukaisen summan auton tultua takaisin ja auton voi palauttaa myös liikkeen ollessa suljettuna. Huom! Kaikilla puhelinmaksusovelluksilla ei voi tehdä ennakkovarausta!

Omavastuu

Autonvuokraukseen kuten kaikkeen muuhunkin toimintaan liittyy vahinkoriski. Autonvuokraaja vastaa riskistä omavastuun verran. Jos vahingonkorvaus saadaan vahingon toisen osapuolen vakuutuksista (eli toinen osapuoli on syyllinen ja saadaan selville), omavastuuta ei tarvitse maksaa. Perusomavastuu on 1000 €. Omavastuuta ei veloiteta ellei vahinkoa tapahdu.

Tankkaus

Autot lähtevät matkaan tankki täynnä ja ne tulee palauttaa tankki täynnä. Käytettävä polttoaine on mainittu vuokrasopimuksessa. Mikäli auto tulee takaisin tankkaamatta, veloitamme asiakkaalta polttoaineen hinnan ja 10 € tankkausmaksun. Väärän polttoaineen käytöstä veloitamme kaikki aiheutuneet kustannukset asiakkaalta.

Auton palautus

Auto tulee palauttaa sovittuun palautus ajankohtaan mennessä. Pyrimme saamaan seuraavan vuokrauksen alkamaan mahdollisimman nopeasti edellisen päätyttyä ja jos palautus myöhästyy, seuraava vuokralainen voi joutua odottamaan autoa. Jos näyttää, ettet ehdi palauttaa autoa ajoissa, ilmoita siitä mahdollisimman aikaisin, että ehdimme tehdä mahdollisia järjestelyjä, että seuraava vuokralainen ei joutuisi odottamaan.