Kuinka suuren pakettiauton tarvitsen muuttoon?

Pakettiautoa muuttoon vuokratessa on usein vaikea hahmottaa kuinka suuri pakettiauto tulisi vuokrata. Yleensä muuttoja tehdään sen verran harvoin, että edellisen kerran auton kokoa ei enää muisteta. Karkea laskusääntö on, että asunnon neliöt jaetaan neljällä, niin saadaan tarvittavat kuutiot. Lisäksi tulee ottaa huomioon, että jos varastossa on paljon tavaraa tai on polkupyöriä, ne vaativat oman tilansa. Jos muuttomatka on lyhyt, kannattaa ehdottomasti harkita useamman reissun tekoa ja hieman pienempää pakettiautoa. Tällöin ei tarvitse tavaroita ahtaa liian tiiviisti.

Meillä pienimmät pakettiautot ovat 9 m3 kokoisia. Niillä muutta tyypillisesti yhdellä kuormalla opiskelijan soluasunnon tai pikkuyksiön tavarat. Jos tavaraa on normaalia enemmän, pesukone tms., niin varaa silloin suuremman auton. 9 m3 Transitissa tavaratilan pituus on 2,85 m, leveys 1,76 m, joten sinne mahtuu kaikki normaalit kalusteet mittojensa puolesta.

Pienet kaksiot (alle 50 m2) mahtuu yleensä 12-13 m3 pakettiautoihin ja sitä suuremmat asunnot tarvitsevat suurempia autoja, jos tavaraa ei ole erityisen vähän.

Pakettiautoissa on myös otettava huomioon kantavuus. Kantavuus vaihtelee n. 900-1300 kg. Normaaleilla huonekaluilla (3:n istuttava divaanisohva 100 kg, yhden hengen runkopatja 35-40 kg) se ei tule ongelmaksi, mutta jos muuttokuormassa on vanha pesukone ja kuivausrumpu (yli 100 kg/kpl), umpipuisia huonekaluja (puun tiheys voi olla 950 kg/m3), piano (250 kg) ja paljon kirjoja (25 kg/hyllymetri) niin pakettiauton kantavuus ei riitä.